Geschiedenis

In 1989 werd in de toenmalige dansacademie Rettichini in Zeist het idee opgevat om, naast de reguliere dansavonden en 'bals' ook iets met carnaval te gaan doen. De dansacademie had in voorgaande jaren al eens deelgenomen aan de carnavalsoptocht in Zeist. De organisatie van een eigen carnavalsfeest was dus een mooie aanvulling daarop.
Spoedig was bereidwilligheid bij de eigenaar van de dansacademie gevonden en werd de hulp van Ed Soesbergen (toen lid bij carnavalsstichting De Slotnarren in Zeist) voor het organiseren van de eerste feestavond.

De eerste plannen werden gesmeed en al snel werd het idee geopperd om niet alleen een gezellige feestavond te organiseren, maar deze ook te voorzien van een Raad van Elf. Ed Soesbergen had de wetenschap dat het niet mee zou vallen 11 enthousiastelingen voor een Raad van Elf bijeen te vinden en liet weten maar eens terug te bellen wanneer dat zover was. Enfin, twee weken later...

De Raad van Elf was gevormd bij dansacademie Rettichini maar, wat leuk zou het zijn als daar ook een Prins Carnaval voorop zou kunnen lopen. In de persoon van Robert van Gelder was de Prins Carnaval gevonden en zijn vrouw Saskia werd Hofdame. Alleen... Prinsenkleding voor één feestavond bleek een hele kostbare aangelegenheid.

 

Aan Ed Soesbergen werd gevraagd of hij via zijn kennissenkring niet iets kon betekenen. Uiteindelijk bleek Gerard Thijssen (oud Prins van de Slotnarren) bereid voor één feestavond zijn Prinsenkostuum ter beschikking te willen stellen.
Parketschuivers
De eerste Hofhouding van waaruit De Parketschuivers zijn ontstaan...

Als 'dank' voor alle hulp en werkzaamheden mocht Ed met zijn toenmalige vriendin Petra de Hofhouding verder aanvullen als Hofdame en Adjudant. De feestavond kon van start!

Het was een fantastisch feest met live-muziek waarop enthousiast werd teruggekeken. Het smaakte naar meer want aan het eind van het carnavalsseizoen werd Ed wederom benaderd met de vraag of hij wilde helpen met het oprichten van een officiele carnavalsstichting. Zo ontstonden uiteindelijk in 1990 De Parketschuivers en werd als officiele Prinsennaam 'Terpsichoré' gekozen.